Smart building management

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding met een holistische en doordachte IT-infrastructuur.

Gebouwautomatisering – smart building

Een smart building is een gebouw waarin online systemen en apparaten efficiënt en slim met elkaar communiceren. Met onze holistische benadering richten wij ons op het creëren van een naadloze gebruikerservaring door middel van de integratie van alle systemen en apparaten in één doordachte IT-infrastructuur. Het is niet langer nodig om alle systemen afzonderlijk te beheren en aan te sturen; dit kan tegelijkertijd vanuit één beheeromgeving. Op deze manier kun je niet alleen energie besparen en de operationele efficiëntie verhogen, maar ook een comfortabele omgeving creëren voor gebruikers.

Hoe prettig zou het zijn als je gebouw automatisch wordt vergrendeld, de temperatuur zich automatisch aanpast en het alarm, de verlichting en alle audio- en videosystemen in- en uitgeschakeld worden wanneer je het gebouw betreedt of verlaat? itBuilding laat een gebouw autonoom werken! Een groot voordeel hiervan is dat sluitrondes overbodig worden, er niets wordt vergeten en apparatuur niet onnodig blijft aanstaan. Wel zo duurzaam!

Smart building management systeem

Een smart building management systeem (SBMS) is een geïntegreerd platform dat gebruik maakt van geavanceerde technologieën, sensoren, Internet of Things (IoT)-apparaten en communicatienetwerken. Zo kun je de prestaties en efficiëntie van een gebouw beheren en optimaliseren. Het systeem verzamelt, analyseert en interpreteert gegevens uit verschillende bestaande of nieuwe subsystemen. Denk aan energiebeheer, beveiliging, verlichting, HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en andere faciliteiten.

Enkele belangrijke functies van een smart building management systeem:

  • Het SBMS monitort en reguleert energieverbruik om efficiëntie te maximaliseren en verspilling te minimaliseren. Je kunt automatisch HVAC en verlichting aanpassen op basis van bezetting, tijd en weersomstandigheden.
  • Veiligheid en beveiliging. Een SBMS integreert en beheert geavanceerde beveiligingssystemen om de veiligheid van de bewoners te waarborgen, zoals toegangscontrole, videobewaking en inbraakdetectie.
  • Een SBMS draagt bij aan het verbeteren van het comfort en de productiviteit van medewerkers door het automatiseren van systemen en processen.
  • Onderhoud en monitoring. Door het monitoren van de prestaties en de conditie van verschillende gebouwcomponenten kan een SBMS proactief onderhoud en beheer van de levenscyclus van apparatuur faciliteren.
  • Gegevensanalyse en rapportage. Door gegevens uit verschillende subsystemen te verzamelen en analyseren, krijg je inzicht in de prestaties van het gebouw, energieverbruik en bezettingsgraad. De verkregen informatie kan gebruikt worden om strategieën te ontwikkelen voor optimalisatie van gebouwgebonden processen en het verlagen van operationele kosten.
  • Integratie en interoperabiliteit. Een SBMS fungeert als een centraal platform dat verschillende gebouwsubsystemen met elkaar verbindt en integreert, zodat ze efficiënt samenwerken en informatie kunnen delen.
  • Gebruikersinterface en bediening. Het systeem biedt intuïtieve gebruikersinterfaces, zoals web- of mobiele applicaties. Hiermee hebben gebouwbeheerders eenvoudig toegang tot informatie en controle over verschillende aspecten van het gebouw.

Maak van je gebouw een itBuilding

Onze IT-specialisten beginnen met een grondige analyse, waarbij ze rekening houden met: energie-efficiëntie, duurzaamheid, gebruikerservaring, veiligheid en betrouwbaarheid. Hierdoor krijgen ze een compleet beeld van hoe IT-systemen kunnen worden ingezet om de gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en prestaties van het gebouw te verbeteren én te beheren. Vervolgens wordt er een intake ingepland om samen de wensen en eisen te bespreken en wordt er een plan van aanpak gemaakt. Als je het eens bent met onze aanpak ontwerpen onze itBuilders op maat gemaakte gebouwautomatisering oplossingen, afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Een smart building kan alleen optimaal functioneren als de IT-infrastructuur goed is ingericht. Ben je op zoek naar een IT-partner die ervoor zorgt dat de IT-infrastructuur op orde is? En die gebouwgebonden apparaten en systemen op een geïntegreerde en efficiënte manier met elkaar kan verbinden? itBuilding is je toegewijde en innovatieve servicepartner. IT’s holistic!

Het voordeel van gebouwautomatisering?

Het antwoord op deze vraag is simpel: comfort, efficiëntie en veiligheid! In een slim gebouw zijn alle gebouwgebonden systemen geconnecteerd in een gefundeerde IT-infrastructuur. Als beheerder heb je 24/7 inzicht op de staat van alle apparatuur en systemen in en rondom het gebouw. Denk aan de volgende online gebouwgebonden installaties:

Meer weten over gebouwautomatisering voor jouw bedrijf of organisatie?
Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze itBuilders. Zo kun je jouw gebouw transformeren tot een state-of-the-art itBuilding!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.