Interview Daniel Keij

Dit is een interview van december 2017 met Daniel Keij, automatiseringscoördinator van Gemeente Apeldoorn.

Kunt u iets vertellen over de organisatie en wat uw rol hierbinnen is?

Ik werk voor de gemeente Apeldoorn. Dit is eenheid organisatieteam facilitair. We hebben in totaal 11 eenheden, waarvan beheer en onderhoud er één is. Dit is het team die alle facilitaire voorzieningen voor alle, in totaal 11 eenheden, binnen de gemeente Apeldoorn verzorgt.

Mijn werkgebieden zijn gebouw gebonden systemen en ISO. Bij de gebouwgebonden systemen heeft smartbuilding de laatste jaren een steeds grotere rol gekregen. Met name bij het pand

Werkgebouw Zuid wat in 2013 neergezet is om meerdere dislocaties samen te voegen, is dit goed te zien. Daar is er voor gekozen om Smartbuilding toe te passen om de eindgebruiker van alle gemakken te voorzien, zoals met één druk op de knop presenteren, klimaat, mogelijkheid om digitaal te werken etc. In feite is ervoor gezorgd dat de gebruiker zich niet aan het pand hoeft aan te passen. Maar dat het pand zich aanpast aan de gebruiker.

Mijn rol hierin is de eigenlijk gebouwautomatisering, daar valt smart-building natuurlijk ook onder. We hadden eerst allemaal losse systemen, dat is nu met elkaar verbonden waardoor het slimmer en beter beheersbaar is. De afdeling werkbeheer werkt ook vanuit dit pand, deze jongens moeten het pand kunnen openen en ook de status van het pand kunnen zien. Op afstand kan bijvoorbeeld het alarm op het pand worden aangezet of als er een deur openstaat kan deze worden dicht gedaan. Hier hoef je dus niet fysiek voor aanwezig te zijn.

Kunt u iets vertellen over uw ervaring met IT-Building?

IT Building is een hele professionele club. Ze zijn erg toegewijd, transparant en betrouwbaar. Dit zijn wel de woorden die IT Building goed omschrijven. Als je naar IT Building belt, dan kijken ze gelijk even naar het probleem. Het is niet van: ‘oh we sturen wel even een monteur.’ Daarnaast zijn er weinig schijven, wat ik erg fijn vind werken. Het zijn korte lijntjes, waardoor je snel antwoord krijgt. Daarnaast denkt IT Building niet alleen goed mee vanuit een commercieel oogpunt, maar ook wat het wat het beste is voor de klant. Bij veel bedrijven krijg je precies wat je vraagt. IT Building is een bedrijf dat ook zegt als datgene wat je hebt gevraagd niet gaat werken of niet handig is. Ze denken goed mee met de klant en met de toekomst.

Wat spreekt u het meeste aan in de samenwerking met IT-Building?

Het is geen standaard klant-leverancier relatie, zoals het in de werkelijkheid vaak is. IT-Building denkt goed mee met de klant en is daardoor eerder een collega dan een leverancier. Dit wordt overigens niet misbruikt. Ze blijven scherp en professioneel.

Wat zijn volgens u de sterke punten van IT-Building (waarmee we ons onderscheiden van andere organisaties). Kunt u een voorbeeld kunnen geven waaruit dat blijkt?

De sterke punten van IT Building zijn de betrouwbaarheid en het meedenken met de klant. Het is geen klant, leverancier verhaal. Dat vind ik erg prettig en is een groot pluspunt. Je kunt zien dat IT Building affiniteit heeft met wat ze doen. Het is niet alleen hun werk, maar ook hun passie. Dit merk je wel.

Hoe zou u IT-Building in een paar kenmerkende woorden omschrijven?

Betrouwbaar, transparant, professioneel en eerlijk.

In hoeverre zou u IT-Building aanraden bij andere organisaties?

Ja, dat zou ik zeker doen. IT-Building is een aanrader voor bedrijven die opzoek zijn naar een professionele en transparante partner die meedenkt met hun. En daarnaast met gebruiksvriendelijke, efficiënte en duurzame oplossingen komt.