Interview Roger ter Horst

Dit is een interview van augustus 2019 met Roger ter Horst, facilitair coördinator van Vreedenhoff.

Hoe kunnen we uw organisatie het beste omschrijven?

“Vreedenhoff is een woonzorgcentrum in Arnhem met in totaal rond de 188 bewoners. Van oorsprong zijn wij een bejaardentehuis, maar met de toenemende vraag naar zorg is ons woonzorgcentrum uitgebreid met andere sectoren. Zo zijn er drie etages toegewezen aan de afdeling dementie en wordt ons centrum ook versterkt met een GGZ (geestelijke gezondheidszorg) afdeling. Verder vestigt zich binnenkort een extern bedrijf in ‘ons huis’ dat kinderen en jongvolwassen behandelt met hechtingsproblematiek. Deze verschillende afdelingen zorgen voor meer diversiteit binnen ons huis. Ik geloof dat deze diversiteit positief bijdraagt aan de kwaliteit van ons woonzorgcentrum.”

“Oh ja! Een leuk nieuwtje is dat wij binnenkort gaan fuseren met Stichting Innoforte in Velp. Deze stichting heeft vier verschillende vestigingen. Zo zal Vreedenhoff deel uit gaan maken van een grotere organisatie, maar behouden wij hierbij wel onze eigen naam.”

Wat is uw rol binnen de organisatie?

“Sinds 2015 ben ik werkzaam bij Vreedenhoff als facilitair coördinator. Dit is een diverse baan waarbij ik mij bezighoud met veel verschillende activiteiten die binnen een bedrijf nodig zijn zoals de interne transport, voeding, ICT, afval of telefonie. Ik ben op dit moment druk bezig met zaken rondom de aanstaande derde verbouwing van Vreedenhoff, waarin ook een rol ligt weggelegd voor IT Building. Als afdeling zijn wij ook verantwoordelijk voor het HACCP en legionella gebeuren. Daarbij ben ik ook hoofd BHV binnen Vreedenhoff.”

Kunt u iets vertellen over uw ervaring met IT-Building?

“Wij zijn voor het eerst in aanraking gekomen met IT Building via onze ICT-partner bosworX. Bij ons lag er een sleutelvraagstuk omdat alle certificaten van de gewone sleutels waren verlopen. Dit houdt in dat eigenlijk iedereen de sleutels kon bijmaken. Hier hadden we geen controle meer over. Aldus, zijn we op zoek gegaan naar een sleutelsysteem dat eenvoudig te gebruiken is door onze bewoners. Dit was het belangrijkste uitgangspunt aangezien onze bewoners over het algemeen op leeftijd zijn. Na een aantal gesprekken met IT Building gevoerd te hebben, kwam er naar voren dat het Nemef-toegangscontrolesysteem het meest geschikt was. IT Building heeft dit toegangscontrole systeem ook toegepast bij een andere zorgstelling in Arnhem, namelijk Driegasthuizengroep. Hun verhaal heeft ons overtuigd om te gaan samenwerken met IT Building.”

Het Nemef-toegangscontrolesysteem werkt uitstekend. Wij als organisatie en ook de bewoners zijn erg tevreden over dit systeem. Ook is de samenwerking met IT Building erg prettig. Het contact met IT Building is direct, snel en persoonlijk. Daarnaast zijn de werknemers erg toegankelijk. Het maakt niet uit of je met de directeur of de engineer spreekt, je wordt op dezelfde manier benadert. IT Building is gewoon een fijn bedrijf met leuke werknemers om mee samen te werken.”

Wat is kenmerkend in de samenwerking met IT-Building?

“Het eerste wat in mij opkomt als ik aan IT Building denk is dat ik ze ervaar als open en direct. Daarnaast hebben zij ook kennis van zaken.”

Zijn er naar uw mening verbeterpunten in de samenwerking met IT Building? (zo ja welke).
“Nee, er schieten bij mij geen verbeterpunten binnen. De afspraken die wij hebben gemaakt worden nagekomen. Ik heb hier niks op aan te merken.”

Wat is volgens u het onderscheidend vermogen van IT-Building?

“Ik denk dat de kracht van IT Building is dat alle werknemers deel uitmaken van het bedrijf. Iedereen stelt zich ook op deze manier op. Dit gevoel krijg ik sterk aan de hand van onze samenwerking.”

In hoeverre zou u IT-Building aanraden bij andere organisaties?

“Ja, dat zou ik direct doen. Het verhaal wat ik nu vertel zou ik ook tegen andere potentiele klanten vertellen als men mij zou vragen naar mijn ervaring met IT Building.”

Stel dat u de directeur was van IT-Building, welke richting zou u kiezen?

“Ik denk dat je als bedrijf niet te veel moet willen. Ik ben van mening dat het belangrijk is dat je datgene doet waar je als bedrijf goed in bent. Als je ergens maar voor de helft goed in bent, dan moet je er niet eens aan beginnen. Zo roep je de ellende over jezelf af. Als je als bedrijf er toch voor kiest om te gaan uitbreiden, denk daar dan eerst goed over na. Het is van belang hiervoor de juiste mensen in huis te hebben.”