IT-security

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding op basis van het Security by Design principe.

itBuilding besteedt veel aandacht aan IT-security om haar klanten te beschermen, te voldoen aan wet- en regelgeving en te blijven concurreren in een snel veranderende technologische wereld. Naast de verschillende normen en voorschriften in het IT-landschap, zoals NEN7510, BIO en GDPR, hanteert itBuilding twee specifieke normen voor haar dienstverlening: de IEC62443 en ISO27001. Beide normen richten zich op de beveiliging van procesautomatisering en IT, en bieden een holistische benadering van cybersecurity. 

IEC 62443 is specifiek ontworpen voor de bescherming van industriële automatiseringssystemen, zoals SCADA-systemen, DCS-systemen en PLC’s. Het biedt richtlijnen en best practices voor het identificeren, evalueren en beheren van beveiligingsrisico’s die verband houden met industriële processen en systemen. ISO 27001 is daarentegen een internationale norm voor informatiebeveiligingsbeheersystemen (ISMS) en biedt een raamwerk voor het plannen, implementeren, beheren en verbeteren van de informatiebeveiliging binnen een organisatie. Het is van toepassing op alle soorten organisaties en omvat een breed scala aan beveiligingsaspecten, waaronder fysieke, technische en organisatorische maatregelen.

Door het volgen van deze normen kan itBuilding haar klanten beter beschermen en bijdragen aan een veiligere digitale omgeving. 

Monitoring en Mobile Device Management

itBuilding biedt verschillende oplossingen om de IT-omgeving van haar klanten veilig te houden. Dit omvat onder andere Monitoring en Mobile Device Management (MDM). MDM-oplossingen maken het mogelijk om apparaten op afstand te configureren en te beheren, beveiligingsbeleid te handhaven en gegevens op afstand te wissen in geval van verlies of diefstal. Op deze manier kunnen onze itBuilders ervoor zorgen dat de IT-omgeving van klanten veilig blijft en de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens worden gewaarborgd. Monitoring omvat het voortdurend controleren van mogelijke bedreigingen en afwijkingen in het IT-systeem. Netwerkactiviteit, systeemlogboeken en security audits worden bijvoorbeeld gemonitord om eventuele problemen snel op te sporen en op te lossen.

Breng je IT-security in kaart

Wij begrijpen maar al te goed dat een datalek of hack ernstige gevolgen kan hebben voor de bedrijfsvoering en reputatie van onze klanten. Daarom nemen wij IT-security uiterst serieus en zorgen we ervoor dat onze klanten de best mogelijke beveiliging krijgen.
  • Wij zorgen voor gescheiden netwerken voor proces- en kantoorautomatisering. Dit betekent dat we aparte netwerken hebben voor de systemen die nodig zijn voor het bedrijfsproces, zoals industriële automatisering of productieprocessen, en netwerken voor kantoorautomatisering, zoals e-mail en documentbeheer. Op deze manier kunnen we de beveiliging van de systemen beter controleren en beheren.
  • Onze professionals zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van IT-security en passen onze systemen en processen aan om hierop te anticiperen.
  • We voeren regelmatig risicoanalyses vulnerability scans uit om mogelijke kwetsbaarheden op te sporen. Indien nodig nemen we maatregelen om deze kwetsbaarheden te verhelpen en de veiligheid te verbeteren.
  • Door onze klanten te voorzien van een robuuste en effectieve IT-security, stellen we hen in staat om hun bedrijfsactiviteiten te beschermen en hun focus te richten op hun core business.

Meer weten over IT-security?
Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze specialisten. Maak van je gebouw een itBuilding!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

Scheltema

Scheltema is een van de grootste boekhandels in Nederland en is gevestigd aan het Rokin in Amsterdam. De winkelramen zijn voorzien van twee schermen. Wij

Project bekijken

Emax

Voor Emax heeft ITBuilding een project opgezet op het gebied van kantoorautomatisering, gebouwautomatisering en netwerkoplossingen. Dit omvatte de implementatie van een betrouwbare internetlevering en de

Project bekijken

Almat Laren

Almat is voorzien van een nieuwe Azure Virtual werkplek. Slim en toekomstbestendig. Alle vernieuwde werkplekken zijn nu ondersteund met de nieuwste technieken zoals FSLogix, Azure

Project bekijken