IT-infrastructuur voor gebouw- en procesautomatisering

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding met een geïntegreerde en toekomstbestendige IT-infrastructuur.

IT-specialist smart building

Op zoek naar een IT-specialist? Onze professionele itBuilders ondersteunen bedrijven en organisaties bij het inrichten en verbeteren van de IT-infrastructuur en systemen die daaraan verbonden zijn. Van ontwerp tot implementatie en beheer. Een veilig en verantwoord IT-fundament als basis!

Systemen werken aan de voorkant niet zonder een goede en veilige infrastructuur aan de achterkant. Wanneer je behoefte hebt aan een geïntegreerde en toekomstbestendige IT-infrastructuur voor gebouw- en procesautomatisering heb je expertise nodig op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. itBuilding fungeert als regisseur voor alle IT-gerelateerde processen van kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, overheidsinstellingen en zorgorganisaties. Met één aanspreekpunt houd je controle over alles wat met IT te maken heeft. Je bent niet afhankelijk van verschillende toeleveranciers die naar elkaar wijzen bij mutaties of updates.

Wij brengen je IT-infrastructuur in kaart

Heb jij grip op de digitale infrastructuur van alle gebouwgebonden systemen en IT-gerelateerde bedrijfsprocessen binnen jouw bedrijf of organisatie? Hoe prettig zou het zijn om continu overzicht én inzicht te hebben over de staat en het gebruik van alle aangesloten apparatuur, netwerken en systemen – op locatie en op afstand. Investeer vandaag in je IT voor morgen.

Onze IT-specialisten kijken samen met jou naar de huidige staat van de IT-infrastructuur en aangesloten applicaties, netwerken en systemen. Gevolgd door het bespreken van alle eisen en wensen. Is de hardware up-to-date? Zijn certificering (IEC/ISO) en wetgeving (AVG) wel afgedekt? Hoe is de security ingericht?

Na de intake maken we een plan van aanpak voor de ideale IT-infrastructuur en geconnecteerde systemen. Ben je het eens met onze aanpak? Dan werken we alles uit in een doordacht ontwerp met bewezen technologie- en systeemkeuzen. Tijdens de stapsgewijze implementatie ontzorgen wij je met advies, training en praktische tools voor online beheer en monitoring. Het geheel is een systeem en in het systeem is alles met elkaar verbonden. Deze holistische aanpak biedt vele voordelen!

De voordelen van een goede IT-infrastructuur

Een slimme en (kosten)efficiënte IT-infrastructuur levert veel voordelen op:

  • Eén van de belangrijkste voordelen is dat je alle gebouwgebonden systemen en geautomatiseerde bedrijfsprocessen 24/7 kunt monitoren. Hierdoor heb je continu overzicht en inzicht zodat je bij mogelijke storingen direct kunt ingrijpen. Is jouw organisatie afhankelijk van een always-on netwerk? Dan is monitoring essentieel.
  • Cruciaal voor de veiligheid van data; 25% van alle bedrijven is slachtoffer van cybercrime op servers en netwerken. Cyberaanvallen vormen één van de grootste bedreigingen voor bedrijven, overheidsinstellingen en zorgorganisaties. Een betrouwbare IT-infrastructuur beschermt zowel de bedrijfsgegevens als privacygevoelige data van bijvoorbeeld medewerkers, klanten en patiënten van zorginstanties.
  • Comfort en gebruiksgemak. Wanneer alles online met elkaar is verbonden – systemen en bedrijfsprocessen, ontstaat er een ‘peace of mind’. Niet alleen voor facility management maar ook voor bezoekers en gebruikers. Van online toegangscontrole tot vergaderfaciliteiten. Van werken in de cloud tot IP-camerabeheer. IT houdt alles in leven.
  • Last but not least, toekomstbestendigheid. itBuilding levert schaalbare en efficiënte totaaloplossingen op basis van een duurzaam IT-fundament.

Meer weten over smart building?
Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze itBuilders!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

Luxe villa

Wij hebben dit mogelijk gemaakt voor de eigenaar van deze villa. In het pand hebben we het state-of-the-art Control4 systeem geïnstalleerd, waardoor het hele pand

Project bekijken

VU Amsterdam

In het complex hebben wij het toegangscontrolesysteem van SALTO geïnstalleerd. SALTO is in 2001 opgericht met een duidelijk doel, het ontwikkelen van een nieuwe elektronische

Project bekijken

Gemeente Apeldoorn

Werkgebouw Zuid is voorzien van verschillende vergaderruimtes. Eén daarvan is de “Witte kamer“. Deze kamer hebben wij voorzien van een 55inch 4K LED scherm i.c.m.

Project bekijken