Mobile Device Management

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding en bescherm je bedrijfsinformatie en werknemers-gegevens!

Mobile Device Management (MDM) is tegenwoordig van cruciaal belang vanwege het groeiende gebruik van mobiele apparaten voor werkgerelateerde taken. Vooral het gebruik van smartphones en tablets voor zakelijke doeleinden neemt toe. MDM maakt het mogelijk voor bedrijven en organisaties om hun mobiele apparaten en de daarop opgeslagen gegevens veilig te beheren en te beschermen. Mobiele apparaten bevatten vaak gevoelige bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens van werknemers, waardoor de bescherming van deze gegevens een topprioriteit is geworden. Mobile Device Management is daarom een essentieel onderdeel geworden van de IT-infrastructuur van bedrijven en organisaties. 

Wat is Mobile Device Management?

Mobile Device Management (MDM) is een software-oplossing die wordt gebruikt om mobiele apparaten te beheren en te beveiligen. Het stelt IT-specialisten in staat om toegang tot mobiele apparaten en de gegevens die erop staan te beheren, monitoren en te beveiligen. Dit omvat het instellen van beveiligingsbeleid, zoals het afdwingen van sterke wachtwoorden, het versleutelen van gegevens en het blokkeren van ongeoorloofde apps en websites. Daarnaast biedt MDM de mogelijkheid om op afstand mobiele apparaten te wissen of vergrendelen als deze verloren of gestolen zijn, om zo te voorkomen dat gevoelige bedrijfsinformatie in verkeerde handen valt.

Behalve de beveiligingsvoordelen biedt MDM ook voordelen op het gebied van efficiëntie en productiviteit. Zo kunnen IT-specialisten apps en updates op afstand installeren en beheren, waardoor apparaten gemakkelijker up-to-date gehouden kunnen worden en de productiviteit verhoogd wordt terwijl de downtime verminderd wordt. Dit is vooral belangrijk in deze tijd van toenemende mobiliteit en werken op afstand, waarbij werknemers hun eigen mobiele apparaten gebruiken.

Al met al is Mobile Device Management een essentiële tool geworden in de IT-infrastructuur van bedrijven en organisaties om de beveiliging van mobiele apparaten en de gegevens die erop staan te waarborgen, terwijl het ook bijdraagt aan efficiëntie en productiviteit.

Hoe werkt het?

MDM werkt door het installeren van een software-agent op elk mobiel apparaat dat moet worden beheerd. Deze agent wordt vervolgens verbonden met de centrale MDM-server, waardoor IT-beheerders op afstand beheer- en beveiligingsfuncties kunnen uitvoeren. Deze functies omvatten onder andere het op afstand wissen van gegevens, het configureren van instellingen en het installeren van apps.

De voordelen van Mobile Device Management

  • Beheer en controle van mobiele apparaten. Met MDM kunnen IT-specialisten bepalen welke mobiele apparaten toegang hebben tot bedrijfsgegevens. Hierdoor zijn zij in staat om apparaten op afstand te configureren, monitoren en beheren, en gemakkelijk beveiligingsupdates, instellingen en apps te beheren.
  • Beveiliging van bedrijfsgegevens. Mobile Device Management helpt bedrijven en organisaties om hun gevoelige gegevens veilig te houden. IT-specialisten kunnen verschillende beveiligingsmaatregelen toepassen, zoals het vereisen van wachtwoorden of biometrische verificatie, versleuteling van gegevens en het op afstand wissen van gegevens in geval van verlies of diefstal.
  • Verhoogde productiviteit. Het kan ook de productiviteit van werknemers verhogen door toegang te geven tot bedrijfsgegevens en apps vanaf mobiele apparaten, ongeacht de locatie van de werknemer. Dit stelt werknemers in staat om efficiënter te werken en resulteert in een betere samenwerking tussen de teams.

Meer weten over Mobile Device Management?
Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze IT-specialisten!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

Scheltema

Scheltema is een van de grootste boekhandels in Nederland en is gevestigd aan het Rokin in Amsterdam. De winkelramen zijn voorzien van twee schermen. Wij

Project bekijken

Port of Amsterdam

In het havengebouw in IJmuiden hebben wij de vergaderzaal uitgerust met het ClickShare-systeem. Wij hebben de volledige installatie op ons genomen en meerdere instructieschermen geleverd,

Project bekijken