Monitoring & Control

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding en waarborg de continuïteit van je IT-omgeving!

Monitoring en controle van IT-infrastructuur, servers, controllers, clouds, containers en applicaties zijn essentieel om de continuïteit van de IT-omgeving te waarborgen. Met monitoring kunnen IT-specialisten de prestaties van de IT-infrastructuur bewaken en problemen proactief identificeren en oplossen voordat deze kritieke problemen worden.

Als jouw bedrijf of organisatie afhankelijk is van een altijd beschikbaar netwerk, dan is monitoring essentieel. Er zijn verschillende aspecten van de IT-infrastructuur die kunnen worden gevolgd, zoals netwerkverkeer, serverprestaties, storagegebruik, beveiligingsgebeurtenissen en applicatieprestaties. Dit kan worden gedaan met behulp van diverse tools en software, waaronder Network Monitoring Tools, Server Monitoring Tools en Application Performance Monitoring Tools. Monitoring helpt IT-specialisten ook bij het identificeren van trends en patronen in de IT-infrastructuur, zodat ze beter kunnen plannen voor toekomstige behoeften en mogelijke problemen kunnen vermijden. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de prestaties van de IT-infrastructuur door het identificeren van knelpunten en inefficiënties in het systeem. Naast monitoring is controle ook belangrijk om de continuïteit van de IT-omgeving te waarborgen. Met controle kunnen IT-specialisten de configuratie van de IT-infrastructuur beheren en beveiligingsmaatregelen implementeren om de IT-infrastructuur te beschermen tegen cyberaanvallen en andere bedreigingen. Controle kan ook worden gebruikt om beleidsregels te implementeren voor toegang tot IT-systemen en gegevens, en om naleving van regelgeving te waarborgen. 

De voordelen van Monitoring & Control

  • Verbeterde beveiliging: Door het monitoren van netwerkactiviteiten en systeemgebeurtenissen kunnen bedreigingen sneller worden opgespoord en aangepakt, waardoor de beveiliging van het bedrijf wordt versterkt.
  • Proactieve probleemoplossing: Als systeemprestaties worden gemonitord, kunnen problemen vroegtijdig worden gedetecteerd en opgelost voordat ze een impact hebben op de bedrijfsvoering.
  • Verbeterde betrouwbaarheid: Door regelmatig te controleren en onderhoud uit te voeren, kan het aantal storingen en downtime worden verminderd, waardoor de bedrijfscontinuïteit wordt verbeterd.
  • Kostenbesparingen: Monitoring en controle kunnen helpen bij het identificeren van inefficiënties en het optimaliseren van middelen, wat kan leiden tot kostenbesparingen.
  • Naleving van regelgeving: Door te zorgen voor beveiliging, privacy en gegevensbescherming kan worden voldaan aan de wettelijke vereisten en industriestandaarden, waardoor juridische problemen worden voorkomen.

Meer weten over Monitoring & Control?
Neem dan gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze specialisten. Maak van je gebouw een itBuilding!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

Port of Amsterdam

In verschillende sectoren groeit de vraag naar servicediensten die als een online dienst in de cloud worden aangeboden. In tegenstelling tot traditionele software worden updates

Project bekijken

Evema

Wij hebben het Evema-gebouw voorzien van een face recognition terminal met een Voip-intercom en deurbelfunctionaliteit bij de hoofdentree. De nieuwe terminal is online te beheren en

Project bekijken

Doevendans

Voor Verloskundigenpraktijk Doevendans hebben de kantoorautomatisering geoptimaliseerd met geavanceerde softwareoplossingen, waardoor de dagelijkse taken efficiënter kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast hebben we een betrouwbare WiFi-infrastructuur opgezet

Project bekijken