Rijksmuseum, Amsterdam
Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de 16 rijksmusea in Nederland. De collectie biedt een overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis met onder andere werken van 17e-eeuwse Nederlandse meesters als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Projectomschrijving

Het enorme gebouw was na meer dan honderd jaar intensief gebruik toe aan een fundamentele opknapbeurt. Daartoe is in het jaar 2000 door het toenmalige kabinet besloten en na een lange aanloop startten de werkzaamheden in 2004. In 2012 volgde de oplevering van het hoofdgebouw en begon de inhuizing. Zo kan het internationaal befaamde museum weer voldoen aan de eisen van de moderne tijd. Tijdens de renovatie van het museum hebben wij diverse onderaannemers ondersteund en geadviseerd. De opdracht aan de architecten luidde: ontdoe het gebouw van latere toevoegingen, en zorg ervoor dat het weer een geheel wordt, herstel de heldere indeling van Cuypers. Voorzieningen zoals een museumcafé, een winkel, maar ook de eisen ten aanzien van het klimaat en de veiligheid van de kunstwerken zijn in het ontwerp gecombineerd met de grandeur die het Rijksmuseum eigen is. De bezoeker betrad in april 2014 niet alleen een gerenoveerd museum, maar een volledig nieuw museum.

Projectgegevens

Klant
Museum Amsterdam
Datum
2011
Locatie
Amsterdam
Branche
Kantoren
Services
Online toegangscontrole

Onze projecten

Wij kunnen met trots zeggen dat wij met klanten samenwerken, waaruit interessante projecten ontstaan. Bekijk hieronder onze nieuwste projecten of neem een kijkje op ons projectenpagina.