Port of Amsterdam
De Amsterdamse haven heeft verschillende belangrijke functies, waaronder die van logistiek knooppunt, industriële hotspot en dienstverlener. Als beheerder en ontwikkelaar van de haven heeft Port of Amsterdam drie kerntaken: 1. Het ontwikkelen van de havenregio als aantrekkelijke locatie voor bedrijven en het continu verbeteren van de dienstverlening aan klanten. 2. Het aanleggen, onderhouden en vernieuwen van de fysieke infrastructuur van het Amsterdamse havengebied en het beheren ervan. 3. Het veilig, vlot en milieuvriendelijk afhandelen van scheepvaartverkeer in het Noordzeekanaalgebied, onder meer door middel van regelgeving en handhaving. Deze taak is belegd bij de Divisie Havenmeester van Port of Amsterdam, die de verantwoordelijkheid draagt voor het Centraal Nautisch Beheer (CNB).

Projectomschrijving

In verschillende sectoren groeit de vraag naar servicediensten die als een online dienst in de cloud worden aangeboden. In tegenstelling tot traditionele software worden updates bijvoorbeeld direct online uitgevoerd, waardoor de dienst altijd up-to-date is. Bovendien biedt een cloud-oplossing gebruikersgemak, flexibiliteit en koppelingsmogelijkheden voor diverse apparatuur. Dit was ook de reden voor Port of Amsterdam om haar bestaande toegangscontrolesysteem te vervangen voor een online oplossing. Na een aanbestedingsproces in april 2020 hebben wij de opdracht gekregen om deze vervanging voor Port of Amsterdam te realiseren. We hebben inmiddels een online toegangscontrolesysteem geïmplementeerd voor 6 locaties in het havengebied, Amsterdam en IJmuiden, bestaande uit kaartlezers en controllers. Het systeem is gebaseerd op het principe Software-as-a-Service (SaaS), waarmee het toegangscontrolesysteem centraal beheerd wordt met eenvoudige toegang via het internet. In het project hebben we gekozen voor een veilige en flexibele oplossing, waarbij security, duurzaamheid en toekomstbestendigheid belangrijke thema’s waren. Met het toegangscontrolesysteem ontvangen personeel en bezoekers op deze locaties een speciale tag, waarmee toegang wordt verleend of ontzegd, afhankelijk van wat is toegewezen. De toegang kan op afstand en online worden geregeld en op elk gewenst moment worden beheerd en gewijzigd. Het nieuwe systeem biedt Port of Amsterdam een betrouwbaar, gebruiksvriendelijk en flexibel toegangscontrolesysteem dat toekomstbestendig is.

Lees hier het interview met Paul van Zelst, van Port of Amsterdam

Projectgegevens

Klant
Port of Amsterdam
Datum
September 2020
Locatie
Amsterdam / IJmuiden
Branche
Kantoren
Services
Online toegangscontrole
Video intercomsysteem

Onze projecten

Wij kunnen met trots zeggen dat wij met klanten samenwerken, waaruit interessante projecten ontstaan. Bekijk hieronder onze nieuwste projecten of neem een kijkje op ons projectenpagina.