Public/private cloud services

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding en vergroot de schaalbaarheid & flexibiliteit van je infrastructuur!

Cloudservices kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder public cloud, private cloud en hybride cloud. Zowel public als private cloudservices bieden voordelen voor bedrijven en organisaties. Public cloudservices bieden flexibiliteit en schaalbaarheid omdat de provider verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur. Aan de andere kant bieden private cloudservices meer controle over de veiligheid en privacy van gegevens omdat de infrastructuur en middelen exclusief worden gebruikt door de organisatie. Er is ook een hybride oplossing waarbij zowel public als private cloudservices worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van het bedrijf.
 

Public cloud services

Public cloud services zijn diensten die worden aangeboden door een derde partij waarbij meerdere klanten de infrastructuur en middelen delen. Voorbeelden van public cloud services zijn bijvoorbeeld: cloudopslag (Google Drive, Dropbox), cloud computing (Amazon Web Services, Microsoft Azure) en Software-as-a-Service (Salesforce, Microsoft Office 365).

De infrastructuur, zoals servers en opslag, wordt gedeeld door meerdere gebruikers en wordt op afstand beheerd door de cloudprovider. Gebruikers betalen alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, waardoor het schaalbaar en kosteneffectief is. Public cloud services zijn toegankelijk via het internet en bieden flexibiliteit, eenvoudige implementatie en lage kosten.
 

Private cloud services

Private cloud services zijn diensten die worden gebouwd en beheerd door een organisatie. Het kan worden gehost in een eigen datacenter of in een gehuurde faciliteit. Private cloud services bieden exclusieve toegang tot de infrastructuur en middelen, wat zorgt voor meer controle over de veiligheid en privacy van gegevens. Voorbeelden van private cloud services zijn on-premises datacenters en virtual private clouds (VPC’s). Private cloud services kunnen voordelig zijn voor organisaties die gevoelige gegevens beheren of die moeten voldoen aan specifieke regelgevingen. Private cloud services zijn vaak duurder dan public cloud services, maar bieden meer controle en flexibiliteit over de IT-infrastructuur.

Meer weten over public/private cloud services?
Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze itBuilders!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

NRD350 – Stadler

Het hoofdkantoor van Stadler Service Nederland B.V. is op de 2e en 3e etage gevestigd van het bedrijfsverzamelgebouw NRD350 in Apeldoorn. Stadler is onderdeel van

Project bekijken

College de Meer

Het unieke aan dit project is de koppeling van de roostersoftware: Magister, met de software van het narrowcastingssysteem. Door de koppeling wordt het verspreiden van

Project bekijken

Evema

Wij hebben het Evema-gebouw voorzien van een face recognition terminal met een Voip-intercom en deurbelfunctionaliteit bij de hoofdentree. De nieuwe terminal is online te beheren en

Project bekijken