Public/private cloud services

Volledige grip op IT en gebouwautomatisering? Maak van je gebouw een itBuilding en vergroot de schaalbaarheid & flexibiliteit van je infrastructuur!

Cloudservices kunnen worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder public cloud, private cloud en hybride cloud. Zowel public als private cloudservices bieden voordelen voor bedrijven en organisaties. Public cloudservices bieden flexibiliteit en schaalbaarheid omdat de provider verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de infrastructuur. Aan de andere kant bieden private cloudservices meer controle over de veiligheid en privacy van gegevens omdat de infrastructuur en middelen exclusief worden gebruikt door de organisatie. Er is ook een hybride oplossing waarbij zowel public als private cloudservices worden gebruikt, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van het bedrijf.
 

Public cloud services

Public cloud services zijn diensten die worden aangeboden door een derde partij waarbij meerdere klanten de infrastructuur en middelen delen. Voorbeelden van public cloud services zijn bijvoorbeeld: cloudopslag (Google Drive, Dropbox), cloud computing (Amazon Web Services, Microsoft Azure) en Software-as-a-Service (Salesforce, Microsoft Office 365).

De infrastructuur, zoals servers en opslag, wordt gedeeld door meerdere gebruikers en wordt op afstand beheerd door de cloudprovider. Gebruikers betalen alleen voor wat ze daadwerkelijk gebruiken, waardoor het schaalbaar en kosteneffectief is. Public cloud services zijn toegankelijk via het internet en bieden flexibiliteit, eenvoudige implementatie en lage kosten.
 

Private cloud services

Private cloud services zijn diensten die worden gebouwd en beheerd door een organisatie. Het kan worden gehost in een eigen datacenter of in een gehuurde faciliteit. Private cloud services bieden exclusieve toegang tot de infrastructuur en middelen, wat zorgt voor meer controle over de veiligheid en privacy van gegevens. Voorbeelden van private cloud services zijn on-premises datacenters en virtual private clouds (VPC’s). Private cloud services kunnen voordelig zijn voor organisaties die gevoelige gegevens beheren of die moeten voldoen aan specifieke regelgevingen. Private cloud services zijn vaak duurder dan public cloud services, maar bieden meer controle en flexibiliteit over de IT-infrastructuur.

Meer weten over public/private cloud services?
Neem gerust contact met ons op en bespreek de mogelijkheden met één van onze itBuilders!

Onze projecten

Laat je hieronder inspireren door onze laatste cases of neem een kijkje op onze projectenpagina.

Cargo

Het nieuwe pand van Cargo hebben wij voorzien van het state-of-the-art Control4. Control4 is het overkoepelende systeem waaronder online toegangscontrole, het alarmsysteem en narrowcasting vallen.

Project bekijken

Up Office Building

Op dit bedrijfsverzamelgebouw aan de Piet Heinkade hebben wij eind 2021 voor Success Factory het online toegangscontrolesysteem van Paxton10 geïmplementeerd. Naast alle montagewerkzaamheden heeft itBuilding

Project bekijken

Duurzaam vervoer

Via een smartphone, tablet of computer kunnen voertuigen gereserveerd worden. Een ambtenaar die op één van de vier locaties een voertuig nodig heeft logt in

Project bekijken